П`ятниця, 19.04.2024, 17.43.11
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Лютий » 14 » Заходи у рамках місячника санітарно-просвітницької і профілактичної роботи та формування зорового способу життя «Ти і твоє здоров'я»
19.59.41
Заходи у рамках місячника санітарно-просвітницької і профілактичної роботи та формування зорового способу життя «Ти і твоє здоров'я»


Заходи у рамках місячника санітарно-просвітницької  і  профілактичної роботи та формування зорового способу
життя «Ти і твоє здоров'я»


05.02.2014 року у 9-А класі Нікодімовою Н. В. був проведений урок-тренінг 

«За здоровий спосіб життя»

 

ТЕМА: Правда про тютюн                              
                                

МЕТА: Надати учням достовірну інформацію про тютюн і тютюнопаління, розвінчати поширені міфи про популярність і магічність властивості тютюну;
виховувати прагнення учнів до здорового способу життя.

Правда про
цигарки

Нікотин є стимулюючим засобом, активним інгредієнтом тютюну - листяної рослини, що виростає в багатьох місцях світу. Паління цигарки означає вдихання складного набору речовин, включаючи гази й смоли. Що міститься в цигарці? Багато-хто стурбований великою кількістю барвників, стабілізаторів та інших інгредієнтів, які додають у харчові продукти. Але не багато-хто задумується над тим, що міститься у звичайній цигарці і які продукти утворюються під час паління?
Популярні останнім часом сигаретні ароматизатори містять улюблені з дитинства ласощі: какао, ваніль, цукор і навіть мед.

Крім них, у сигаретному димі можна знайти більше 4 000 хімічних речовин, що широко використовуються в інших сферах людської діяльності. Ось деякі з них: Амоній - утримується в засобах для чищення туалетів. Ацетон -  в засобі для видалення лаку з нігтів. Кадмій -високотоксичний метал, використовуваний в акумуляторних батареях. Вініл хлорид - використовується при виготовленні клею ПВХ. Нафталін - використовується як засіб проти молі. Монооксид вуглецю – чадний газ, токсичний продукт горіння, типовим джерелом є вихлопні труби автомобілів і газові горілки. У більших кількостях, наприклад, при несправності газових горілок цей газ викликає моментальне отруєння й смерть. У малих дозах, наприклад, при палінні цигарки, чадний газ отруює  дихальну систему курця. Смола - дим сигарет відкладається в легенях і засмічує їх. Після вдихання дим конденсується і приблизно 70% смоли осідає в легенях у вигляді конденсату - липкої, бурої субстанції, що залишає жовто-коричневі плями на пальцях і зубах курця. Нікотин - потужна й швидкодіюча речовина, що викликає звикання. При вдиханні тютюнового диму, нікотин поглинається кров'яним потоком, що викликає такі реакції організму, як збільшення частоти серцебиття й підвищення кров'яного тиску. Ціанід - застосовувався в газових камерах. Формальдегід - використовується для консервації тіл померлих. Миш'як - відома отрута. А тепер задумайтесь: палити, отруюючи свій організм, чи ні? Бажаю вдалого вибору для вашого здоров'я.




Головне
— здоровим бути —
 Це потрібно всім збагнути!
 Бо як є здоров’я й сила,
 То весь світ людині милий.
 Й думка в неї веселенька,
 І тоді вона жвавенька.
 Все їй хочеться робити,
 І сміятись, і радіти.
 А як тільки захворіє —
 Зразу й сонечко тускніє.
 Тому це запам’ятай
 Й про своє здоров’я — дбай!






Переглядів: 715 | Додав: Вчитель