Четвер, 25.04.2024, 15.52.48
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 9 » Від пам’ятних дат життя і наукової діяльності – до турнірів його пам’яті.
08.39.15
Від пам’ятних дат життя і наукової діяльності – до турнірів його пам’яті.

Від пам’ятних дат життя і наукової діяльності – до турнірів його пам’яті.

Хай буде гірко. Спогади про Вас

Хай буде світло, спогадам предивним

Л. Костенко

Ось уже десятий рік на базі Миляцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» проходив спортивний турнір з волейболу пам’яті Віталія Сергійович Чишка серед учнів шкіл району. І дуже важливо, щоб усі, хто прибув на турнір, знали, що разом із великим бажанням перемогти вони усвідомили, хто такий Віталій Чишко, чому він залишив за собою таку незгасну пам'ять і славу?

Кожен з нас приходить у життя зі своєю місією. Але є особливі люди – люди-зорі. Вони освітлюють шлях, вказують напрямок руху у найнеобхідніший час. До таких людей належав і наш земляк – науковець, доктор історичних наук, професор, вчений зі світовим іменем Віталій Сергійович Чишко.

Цього літа (24 липня) йому виповнилося б 64 роки. Та не судилось … у розквіті сил, залишивши багато незавершених справ, на 52 році життя відійшов у вічність. У народі кажуть, що письменник живе у своїх книгах, художник – у своїх картинах, а Віталій Сергійович – у справах своїх студентів, друзів, односельчан та у пам’яті всіх тих, хто його знав. Ось і наші спортивні турніри з волейболу є доказом цього. На змагання прибули учні  з п’яти шкіл району: Залузького НВК, Дубровицького НВК «Ліцей-школа», Заслуцького НВК, Удрицького НВК, Миляцького НВК.

Відбулося урочисте відкриття заходу. Юних спортсменів, уболівальників, любителів волейболу привітали і вручили школі подарунки голова РДА С. В. Киркевич, начальник відділу освіти Н. І. Стасюк, директор Висоцького держлісгоспу В. М. Сухович, приватний підприємець М. А. Голяка, лісничий Миляцького лісництва М. С. Гура, директор СПП «Хлібороб» М. М. Томилович, сільський голова В. М. Резанович, директор Миляцького НВК С. В. Охмак настоятель Святопантелеймонівського храму о. Микола, який благословив на проведення турніру.

У своїх вітальних словах виступаючі звертались до учнів шкіл бути гідними пам’яті видатних людей. Так, було сказано, що Віталій Чишко був великим патріотом. Він постійно наголошував. Що бути людиною, означає бути патріотом, а патріот людина сильна. Ось чому він свій вільний час проводив у спортзалі і закликав до цього молодь. Він любив Україну, любив народ, друзів, своїх односельчан. Багато разів йому пропонували роботу за кордоном. Але він не міг зрадити своїй рідній Україні, яку він дуже любив.

Більше шести годин тривали змагання. І пройшли вони у дружній теплій атмосфері єдності, радості та порозуміння.

Весняний волейбольний турнір завершився з такими результатами: почесне ІІІ місце здобула команда Удрицького НВК, ІІ – місце отримали юні волейболісти з Дубровицького НВК «Ліцей-школа», а на І-му – юні спортсмени із Залузького НВК.

Значить, не марно прожив життя Віталій Чишко. До такої людської вищості не кожен дійде.

 

 

 

 

Переглядів: 681 | Додав: Вчитель